Παρέμβαση αυτομείωσης σε Market-in στα Ιλίσια

Αυτή τη στιγμή παρεμβαίνουμε στο σούπερ μαρκετ Market In στα Ιλίσια Μούσκου 11, ζητώντας μειώση τιμών 20% για όλους/ες/α για όσο χρόνο διαρκεί η παρέμβαση. Η αλυσίδα Market in είχε τζίρο 353 εκατομμύρια ευρω για το 2021 και 375 εκατομμύρια ευρώ για το. 2022, σημειώνοντας περίπου 6% αύξηση τζίρου λόγω των ανατιμήσεων που πληρώνουμε εμείς τα τελευταία χρόνια. Οι τιμές δεν θα πέσουν από μόνες τους. Το ζήτημα του πληθωρισμού δεν είναι τεχνικό, είναι πολιτικό.Έχουμε τη δύναμη να ρίξουμε τις τιμές αν σκεφτούμε και δράσουμε συλλογικά, παλεύοντας όλοι μας άνεργες, “ελαστικοί” και “μόνιμοι” εργαζόμενοι, συνταξιούχοι/ες για τις ανάγκες και τα συμφέροντα της τάξης μας. Το έχουμε πετύχει τόσο στις ανατολικές συνοικίες, όσο και πιο πρόσφατα στην Κυψέλη (Κρητικός) και στα Πατήσια (Μασούτης).

Μετά το τέλος της παρέμβασης γυρίζουμε όλα μαζί στον Αυγοδιαχειριζόμενο Κοινωνικο Χώρο Μπερντέ στα Ιλίσια (Αράδου 55). Στηρίζουμε τις δομές αλληλοβοήθειας στη γειτονιά μας, όπως τη συλλογική κουζίνα της Κυριακής στις 13:30 στον Μπερντέ.

Ανοιχτή Συνέλευση για τη συνέχεια των δράσεων στις ανατολικές συνοικίες ενάντια στην ακρίβεια Σάββατο 30.03 στον Μπερντέ (Αράδου) 55 στις 18:00.

Συλλογικότητες των Ανατολικών συνοικιών της Αθήνας ενάντια στην ακρίβεια.

Comments are closed.